Crusta
100 gr nuci romanești
50 gr alune crude
50 gr migdale crude
1 lingura eritritol
2 linguri de unt
Crema
400 gr brânza de vaci
400 gr de piure de dovleac
150 ml smântâna pentru frișca
Pulpa de la 1/2 portocala
1/2 lingurița ghimbir
1/2 lingurița Scorțișoara
3 linguri eritritol macinat
Mod de preparare
Măcinăm nucile, adaugăm untul topit si eritritolul si amestecam pana obținem consistentă unui aluat pe care il întindem intr-o tava rotundă cu pereții detașabili pe care o punem in cuptor aprox 10 minute( depinde de cuptor). Intr-un vas înalt batem smântâna pentru frișca, adaugăm treptat brâza de vaci si piureul de dovleac pe care l-am obținut prin pasarea cu blenderul a dovleacului copt anterior la cuptor 1 ora. Dupa ce am incorporat brânza si piureul adaugăm portocala, eritritolul si condimentele presăram cacao (Opțional) si il punem in frigider câteva ore.
Pofta buna!
Retata oferita de Dinca Georgiana Maria