Este absolut minunata, glazura face toti banii.
Este un dulce fara faina, fara zahar, fara grasimi, fara remuscari.
Ingrediente:
- 4 linguri de tarate de ovaz macinate
- 1 plic de budinca de ciocolata
- 1 lingura lapte praf degresat
- 1/2 plic de praf de copt
- 2 oua
- 100 ml lapte degresat
- 5-6 linguri de xylitol/eritritol
- 1 lingurita aroma de unt
- un praf de sare
Pentru glazura:
- 2 linguri lapte praf degresat
- 1 lingurita cacao
- 2 linguri indulcitor
- 1 lingurita vanilie
- 3-4 linguri de apa/lapte degresat
– cantitati pentru o tava de 20 x 20 cm –
Preparare:
Pentru o aroma deosebita, de unt, am folosit aroma de unt.
Amestecam ingredientele uscate (taratele de ovaz macinate, budinca de ciocolata,
laptele praf si praful de copt) si le cernem printr-o sita.
Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma, iar galebnusurile le amestecam cu laptele si aroma de unt.
Peste ele adaugam ingredientele uscate, omogenizam bine, apoi adaugam albusurile batute spuma cu sarea.
Ungem o tava cu putin ulei (sau punem hartie de copt) si rasturnam compozitia. De preferat, folositi o tava antiaderenta
sau o tava din silicon. Cum prajitura nu are grasime, riscam sa se lipeasca in tavile clasice.
Coacem la cuptorul preincalzit la 180 C pentru cca 40 minute.
O lasam sa se raceasca si intre timp preparam glazura.
Amestecam laptele praf cu cacaoa, indulcitorul , vanilia, apa/laptele si omogenizam bine.
Adaugati apa/laptele dulce treptat, pana obtineti o compoitie care curge, asemenea unei glazuri.
Turnam glazura obtinuta peste prajitura si o feliem (sau o feliem inainte si apoi o glazuram).
Este absolut minunata! Trebuie sa o incercati!
Enjoy!
Reteta de Edith Frincu