Scorţişoara este un condiment ce provine din scoarţa unor copaci din China, India şi Asia de sud-est. Este o bună sursă de calciu, potasiu, vitamina A, carbohidrați, fibre, vitamina C, …

Scorțișoara, un adevărat medicament
Ce este indicele glicemic?
Indicele glicemic (IG) este un sistem de masurare al carbohidratilor, pe o scara de la 0 la 100, in functie de efectul alimentului ingerat asupra nivelului de zahar din sange. …
Tabel Alimente si Indicele Glicemic
Denumire Aliment IG (Indice Glicemic) Nivel IG Sirop de porumb 115 IG mare Bere* 110 IG mare Sirop de orez 100 IG mare Sirop de grau 100 IG mare Sirop …
Pulberea de fasole: Medicament natural pentru scăderea GLICEMIEI
Foarte multe persoane au folosit acest remediu natural pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge, și în consecință, unii chiar au încetat să mai folosească insulina. Este vorba despre fasolea …
Concurs: Premiem retete inedite!
Iti plac provocarile culinare? Ai imaginatie si talent in …. bucatarie? Dar mai ales iti place sa gatesti sanatos? Atunci trimite-ne pe adresa de email: contact@nosugarshop.ro reteta ta preferata, insotita de poze …
Eritritolul – noua generatie de zahar!
Eritritolul face parte din cea mai noua generatie de indulcitori si este un substituent natural al zaharului (poliol) care se regaseste in unele fructe sau alimente fermentate. Acesta se aseamana …
Dulciurile care nu îngrașă. Sfaturi de la nutriționiști pentru diabetici, cardiaci și pentru cei care țin la siluetă
De Sărbători, este greu să rezistaţi tentaţiei de a gusta dulciuri. Dacă suferiţi de vreo afecţiune sau nu doriţi să vă îngrăşaţi, aflaţi că există şi produse mai puţin nocive. …
Program educaţional gratuit pentru pacienţii cu diabet
Pacienţii români care au diabet pot învăţa să-şi gestioneze boala printr-un program promovat de Societatea Română de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice. Programul se va desfăşura în perioada 25 Noiembrie …
Ce sunt E-urile? E-uri bune / E-uri rele (II)
Continuam lista aditivilor alimentari cu prezentarea acelora care au un efect nociv asupra sanatatii corpului uman. Lista E-urilor suspecte si periculoase E150, E172, E173, E141 – coloranti E102 – …
Ce sunt E-urile? E-uri bune / E-uri rele (I)
Aditivii alimentari sunt cunoscuti sub denumirea codificata de E-uri. E-ul vine de la Europa. Ei au o numerotatie alfanumerica pentru a usura recunoasterea lor. O definitie scurta suna astfel: …