Telefon

+4021.371.24.261

Email comenzi

comenzi@nosugarshop.ro

Comenzi telefonice si program

Luni - Vineri: 08:30 - 16:30

12043112_569251553237247_7824624061610197713_n

Apropiindu-ne cu pasi repezi de cea mai frumoasa sarbatoare a anului, Craciunul, prajiturile traditionale nu au cum sa lipseasca din meniu, asa ca va prezentam o reteta de cozonac din Mix de fibre cu faina de konjac NoCarb Noodle, cu cel mai scazut nivel de carbohidrati si numar de calorii. Din punctul de vedere al texturii este exact ca si cozonacul traditional, al bunicii.

Ingrediente aluat
150 g Mix de fibre cu faina de konjac NoCarb Noodle
5 oua mari
115 g eritritol (sau alt indulcitor)
55 g ulei de cocos, lichid
50 ml lapte de migdale (cine nu tine dieta paleo poate folosi si chefir)
Un varf de sare
Praf de copt
(cui ii permite dieta poate adauga si drojdie)
Un varf de cutit de curcuma – pentru culoare (optional)
Ingrediente Umpluturi
Cu mac:
100 g mac macinat
60 g eritritol (sau alt indulcitor)
Coaja rasa de la o lamaie
30 ml lapte de migdale
80 g piure de mere

Cu nuca:
100 g nuca macinata
60 g eritritol (sau alt indulcitor)
Vanilie
15 ml lapte de migdale
80 g piure de mere

Mod de preparare umplutura:
Decojim 1-2 mere, le taiem cubulete si apoi le facem piure cu blenderul. Daca piure-ul este prea zemos, il lasam putin sa stea si apoi scurgem surplusul de suc.
Ingredientele pentru umplutura le amestecam si le fierbem bine. Cand au fiert, le luam de pe foc si le lasam la racit.

Mod de preparare aluat:
Ingredientele pentru aluat le punem intr-un bol si le framantam bine Este important sa avem grija ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Trebuie sa obtinem un aluat usor de lucrat si nelipicios, aluat care trebuie impartit in 2 parti si apoi intins la grosimea de 0,5 cm. Daca il intindem pe folie, ne va fi mult mai usor de rulat cu ajutorul acesteia.
Pe una din foi intindem umplutura cu mac, pe cealalta umplutura cu nuca, in asa fel incat pe margini sa ne ramana 1 cm spatiu gol, apoi rulam foarte strans aluatul, pe lungime. Cele doua capete, unde nu avem umplutura, le indoim, inchizand practic cozonacul.
Punem cozonacii in tava, pe hartie de copt (noi am folosit 2 forme pentru copt de dimensiunea 25×11 cm), apoi le sigilam ermetic cu folie de aluminiu si le bagam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40-45 minute.
Dupa expirarea timpului de coacere, scoatem formele din cuptor, indepartam folia de aluminiu si le mai lasam in cuptor pentru inca 5-10 minute. Acesta este un moment bun pentru a unge cozonacii cu ou si sa presaram dupa preferinte cu seminte sau zahar din flori de cocos.

Valori nutritionale pentru cozonacul cu nuca (aprox. 16-18 felii):
Valoare energetica: 1156 kcal
Proteine: 36,9 g
Grasimi: 100,8 g
Carbohidrati: 18 g

Valori nutritionale pentru cozonacul cu mac (aprox. 16-18 felii)
Valoare energetica: 1062,5 kcal
Proteine: 38,8 g
Grasimi: 82 g
Carbohidrati: 30,2 g

Pofta buna!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.