Telefon

+4021.371.24.261

Email comenzi

comenzi@nosugarshop.ro

Comenzi telefonice si program

Luni - Vineri: 08:30 - 16:30

5-min

 

Ingrediente
Blat
Compozitie
  • 5 bucati galbenusuri
  • 8 bucati albusuri
  • 500 g branza de vaci degresata cremoasa (eu am folosit Lacteea)
  • 120 g whey cu aroma de stracciatella fara zahar
  • 130 g eritritol cu stevia
  • 14 foi gelatina
  • 10 g ciocolata neagra fara zahar razuita
Portii: 8 portii
Etape
Blat
1. Intr-un bol, combinam toate ingredientele uscate. Adaugam piureul de mar, oul si albusul si mixam totul pana la omogenizare, timp de 1-2 minute.
2. Turnam compozitia intr-o forma rotunda cu margini inalte si baza detasabila cu diametrul de 21 cm. Pentru o eliberare ulterioara cat mai usoara va recomand sa tapetati forma cu hartie de copt. 3. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 15-16 minute.
4. Lasam blatul sa se raceasca in forma timp de 5 minute, dupa care il transferam pe un gratar si il lasam sa se raceasca complet.
Compozitie
1. Punem foile de gelatina in apa rece si le lasam sa se hidrateze.
2. Punem 65g de eritritol cu stevia in galbenusuri si mixam pana cand acestea isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam branza si mixam totul pana la omogenizare.
3. Asezam bolul pe o cratita in care avem apa care fierbe, insa avem grija ca apa sa nu atinga recipientul. Gatim crema la bain marie, amestecand cotinuu cu un tel. Crema este gata atunci cand s-a ingrosat si a devenit putin mai aerata. Procesul de gatire dureaza aproximativ 5 minute.
4. Luam bolul de pe cratita, adaugam foile de gelatina scurse bine de apa si amestecam foarte bine crema pentru a dizolva complet gelatina. Punem bolul deoparte si incepem sa batem albusurile. Bolul si atasamentele mixerului trebuie sa fie curate si uscate, pentru ca albusurile sunt destul de pretentioase la mixare. Batem albusurile pana cand obtinem o spuma moale, dupa care adaugam eritritolul ramas si sarea si mixam pana la obtinerea unei spume lucioase si ferme.
5. Adaugam spuma din albusuri la crema din galbenusuri si o incorporam cu ajutorul unei spatule din silicon. Incercam sa nu scoatem prea mult aer din compozitie, folosind miscari de jos in sus pentru incorporare. Adaugam pudra proteica si o incorporam la fel, folosind miscari de jos in sus. 6. Lasam compozitia sa se raceasca complet.
7. Adaugam ciocolata neagra razuita o incorporam.
Asamblare
1. Asezam blatul in forma in care l-am copt anterior. Turnam compozitia de mousse si lovim forma de 3-4 ori de blatul de lucru pentru a scoate excesul de aer. Punem tortul in frigider si il lasam acolo timp de 5-8 ore. Mousse-ul trebuie sa fie ferm la atingere.
2. Trecem cu un cutit intre tort si peretii formei pentru a ne asigura ca acesta nu va crapa atunci cand vom deschide forma.
3. Decoram tortul cu pudra de cacao, il portionam si il servim sau il pastram in frigider pana in momentul servirii.
4. Enjoy!

Articole recomandate

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.